Biografie
Biografie van Chickslovefood (Nina de Bruijn en Elise Gruppen): alles wat je moet weten over deze spreker
Tijdens hun studie journalistiek is hun liefde voor eten en koken ontstaan. Op dat moment hadden ze niet kunnen vermoeden dat ze 7 jaar later 3 bestsellers, 40.000,- unieke bezoekers per dag en het grootste foodblog-platform van Nederland zouden hebben. Wat begon als een hobby eindigde in een heuse onderneming. Dat is het succes verhaal van Nina de Bruijn en Elise Gruppen oftewel Chickslovefood.
Ze zijn het grootste foodblog-platform van Nederland (site, facebook, instagram, twitter). Alleen de site heeft 600.000 unieke bezoekers per maand, zo’n 40.000 unieke bezoekers per dag. Elke week staan er nieuwe recepten op de site die direct door de bezoekers worden overgenomen.
Daardoor kon het natuurlijk niet uitblijven dat de dames een boek zouden uitbrengen. In 2013 kwamen ze met hun eerste boek; ‘ Het 5 or less kookboek’ . Met maximaal vijf ingrediënten maak je de lekkerste gerechten. Het boek was meteen uitverkocht en heeft inmiddels de 12e druk gehad. Daarna volgde het boek ‘ Het Skinny 6 kookboek’ en in 2016 brengen ze ‘ Meal Planning’ uit. Ook de laatste twee belanden in de bestsellerlijsten. In totaal zijn er meer dan 120.000 exemplaren verkocht.
In mei 2017 komen ze met ‘ Het Kidsproof kookboek’.
De bevlogen onderneemsters zijn met hun ervaring en succes een mooie toevoeging voor diverse evenementen. Ze geven twee verschillende lezingen. Natuurlijk een lezing over koken en hoe je dat het best kunt aanpakken. Een lezing krijgt een extra dimensie door de boeken erbij te doen en uit te delen aan de zaal tijdens de lezing. Dit zorgt voor veel interactie en enthousiasme. Naast deze lezing geven zij ook een lezing over hoe online te ondernemen. Met hun ervaring weten ze als geen ander hoe te ondernemen op het net. En te zorgen dat je ook blijft ondernemen. Een boeiende lezingen vol tips & trics.
Hieronder een eigen verhaal over het ontstaan, de groei en nu:
Zo begon het... Toen Nina aan haar zoveelste bruine pistolet met hummus zat, kreeg ze ineens een idee. *Plop*, een blog over eten. Met restaurants, recensies en andere leuke foodstuff. En met wie kon ze dit project beter beginnen dan die hard foodie Elise?
Elise, die zelfs van haar lunch het liefst een drie-gangen maaltijd maakt. Die urenlang op internet kan surfen op zoek naar restaurant websites met online menukaarten. Elise die net zoals Nina, intens gelukkig kan worden van een goed gelukte curry, en meteen na een trip naar New York vraagt wat je hebt gegeten. Elise zei volmondig: “I do!” En zo geschiedde!
Concept
Al snel waren we het erover eens: op ons blog komen makkelijke recepten met leuke, persoonlijke foto’s, en onze gerechten bevatten weinig kunstmatige ingrediënten. Dit blog is gewoon no nonsense en duidelijk. En gezond. Ook dat. Behalve op zondag, dan zondigen we in de Sinner Sunday-rubriek. Naast recepten delen we de leukste restaurants met jullie.
We love
- Lekker en goed eten. Zonder al te veel poespas
- Makkelijke en toegankelijke receptjes
- Geweldige nieuwe resto’s ontdekken
- Het moment dat we een nieuw recept proeven en concluderen dat het goddelijk is!
- Biologisch voedsel (als het even kan)
- Groentjes
We less love
- Recepten met zeven pagina’s aan ingrediënten of benodigdheden
- Een overschot aan vieze zoetstoffen en vage E-nummers
- Restaurantrecensies waarvan we niet weten wie ze heeft geschreven
- Restaurants waarbij het enige vegetarische gerecht op de kaart een opgewarmde quiche van de supermarkt is
"We houden gewoon van goed eten. Zo simpel is het. En zo simpel houden we het."